Silly a účinný, 20- ročný kvások menom Ferdl :-) v demeter kvalite.
Kváskujte v tej najvyššej prírodnej kvalite!
Na jeho prípravu potrebujete:
- 80g ražnej múky
- váha, lyžička, miska, sklenený pohárik
- čas a chuť :-)
Návod na prípravu:
1. obsah balenia zmiešajte s 30g teplej vody (približne ako telesná teplota), premiešajte a nechajte 60 min. oddychovať.
2. potom pridajte 50g ražnej múky, vvodu tak, aby nebol kvások moc tekutý a všetko spolu premiešajte.
3. napokon túto zmes nalejte do čistej sklenej nádoby s uzáverom a umiestnite ju na tmavé a teplé miesto. Po 12-tich hodinách premiešajte.
4. po 24-hodinách po štarte pridáme 30g ražnej múky, vodu, premiešajte a opäť odložte na 15-17 hodín na tmavé a teplé miesto.
5. kvások je hotový hneď ako sa vytvoria bublinky a zväčší sa objem
6. TERAZ TO MÔŽE ZAČAŤ :-)
7. odoberte, zvyšok nakŕmte a date do chladničky, keď ho nepotrebujete.
8. kŕmte raz týždenne cca 50g vody a 50g ražnej múky (ale samozrejme aj podľa Vašej potreby)
Kvások odporúčame kŕmiť ražnou múkou Rossnagl (kúpite TU), na túto múku je kvások zvyknutý.
Čas uvedený v návode je orientačný, závisí od Vašich podmienok doma, od teploty, môže sa Vám zdať, že sa hodiny nič nedeje, ale zrazu naskočia bublinky a už to ide rýchlo :-).
Radi uvítame foto Vašich chlebíkov s kváskom a múkami Rossnagl :-), budeme sa tešiť!
Viac z kategórie
Potrebujete poradiť alebo pomôcť?
-
+421 904 55 33 96 -
info@prirodnyraj.sk -
Kamenná predajňa Ružinovská 40, 82103 Bratislava
-
Otváracie hodiny UTOROK 10:00 - 15:00
STREDA 10:00 - 17:00
ŠTVRTOK 10:00 - 15:00

16 €